RZEMIEŚLNICZY KREM AIOLI WEGE Z ZIARNEM FENKUŁU 110g

Francuski sos aioli z nasionami kopru włoskiego i różowym czoskiem. Naturalny, rzemieślniczy, idealny sos do mięs, ryb, jajek, owoców morza i warzyw...
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 25,00 zł 25.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Poznaj produkt

Wyśmienite, całkowicie naturalne, wykonane w sposób rzemieślniczy z dodatkiem składników pochodzących z upraw ekologicznych - to marzenie poszukujących dobrych i zdrowych sosów do przystawek i past do pieczywa. Wyrafinowane, z unikalną kompozycją smakową, delikatne, o aksamitnej teksturze, zrównoważonym smaku i harmonijnym aromacie - to pragnienie wymagających smakoszy, poszukujących tych idealnych.

Przedstawiamy krem aioli z ziarnami kopru włoskiego. Jest idealny!

To wykwintny, francuski krem opracowany przez Nicolas Bigand - specjalistę od smarowideł i sosów. Wyśmienita kompozycja smakowa z nasionami fenkułu w połączeniu z idealnie gładką teksturą i przepięknym, naturalnym aromatem czynią z niej wyborny przysmak na bazie majonezu, o którym można powiedzieć - tak właśnie smakuje najlepszy...

Smaki pięknie się uzupełniają. Różowy czosnek z Tarn, który w przeciwieństwie do białego jest subtelny i słodki, zmiękcza mleko migdałowe. Starannie wyselekcjonowane, prażone ziarna fenkułu przyjemnie chrupią w ustach uwalniając smak anyżu. Sól szara z Millac, dziki pieprz z Madagaskaru i cytryna pięknie spinają całość. Nie jest to aioli, w którym dominuje czosnek. To krem delikatny o zaskakującej harmonii naturalnych smaków. Nie znajdziemy w nim konserwantów, zagęszczaczy, barwników, glutenu czy sztucznych aromatów. Nie zawiera też jajek, co sprawia, że mogą się nim cieszyć także weganie.

Aioli z fenkułem do czego…

Ten doskonały sos emulsyjny wykorzystamy nie tylko do chleba czy tostów, ale również do wykwintnych dań oraz przystawek w ulubionych wersjach. Idealnie wkomponuje się w smak ryb, drobiu, wołowiny czy jagnięciny. Będzie wyśmienity do łososia, także gravlaxa, małż świętego Jakuba, krewetek i innych owoców morza. Nie zapominajmy o grillowanych warzywach. Świetnie wypadnie podany na blinach z wędzonymi rybami, jako dip do dobrych drożdżowych paluchów lub chrupiących paluszków chlebowych grissini. Czy jeszcze z surowymi warzywami. Jajka z majonezem wegańskim z ziarnami fenkułu nabiorą królewskiego smaku i wyglądu. A przystawki i przekąski z koprem włoskim i aioli zbiorą mnóstwo komplementów od gości.

Składniki: Olej rzepakowy (51,9%), mleko migdałowe bio, oliwa z oliwek bio, różowy czosnek z Tarn, cytryna bio, ziarna kopru włoskiego, szara sól z Millac, dziki pieprz z Madagaskaru.

Po otwarciu przechowywać w lodówce. 

Waga netto: 110g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl