KONFITURA Z FIG PROWANSALSKICH I PŁATKÓW RÓŻY Z GRASSE 240g

Dostępność: średnia ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 54,00 zł 54.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Poznaj produkt

To wyjątkowe połączenie prawdziwych smaków Prowansji zachowanych w oryginalnej kreacji pary japońskiech cukierników zostało uhonorowane prestiżową nagrodą Prix Epicures Or 2019, jako najlepszy produkt roku w tej kategorii.

To już drugie Złote Epikury dla Taisuké i Emiko, zamieszkałych od lat na południu Francji. Pierwsze swoje złoto zdobyli w Paryżu zaledwie rok wcześniej za doskonałość jaką stworzyli łącząc francuskie migdały z japońską herbatą matcha - możesz skosztować tutaj. Rok 2020 przyniósł im z kolei Prix Epicures Bronze - za mieszankę karmelizowanych migdałów w czekoladzie z Peru z kandyzowanym, peruwiańskim imbirem - klik.

Odpowiednio dojrzałe i wyselekcjonowane figi pochodzą z ekologicznej plantacji przyjaciela Alexa - pełnej słońca i dobrej energii. Są zbierane, obierane i krojone ręcznie. Podobnie jak stulistne róże z Grasse zrywane z wonnych pól zaprzyjaźnionej bio-plantatorki. Zanim trafią do miedzianej misy, Emiko z namaszczeniem przygotowuje je do smażenia, oczyszczając i obrywając własnoręcznie płatek po płatku. W miedzianej misie będą się smażyć z figami przez tydzień.

Wybór kwiatów uprawianych w Grasse nie jest oczywiście przypadkowy. Mikroklimat oraz temperatura Lazurowego Wybrzeża stwarzają im warunki, dzięki którym osiągają słodycz i subtelność, jakich nie da się osiągnąć nigdzie indziej. Nie bez powodu gmina uchodzi za jedno z najważniejszych miejsc na Ziemi, gdzie produkuje się zapachy, a miasto Grasse - za światową stolicę perfum.

Zapach legendarnych perfum Chanel 5 powstał właśnie z wyjątkowości róży z Grasse. Podobnie jak smak tych konfitur - rzadki i zaskakujący. Tym bardziej, że klimaty prowansalskie przyjęły tu z powodzeniem obecność imbiru, którym cukiernicy z Kobe inspirują się najchętniej przy tworzeniu oryginalnych kreacji francusko-japońskich.

To wyjątkowe połączenie smaków o zniewalającym aromacie. Piękne i niepowtarzalne. Dla lubiących smakować zmysłami.

Lubimy je za naturalną słodycz oraz słodką lekkość, za pojedynek figi z różą o pierwszeństwo smaku, bez zwycięzców i pokonanych. Za kawałki cudownie nasączonych w syropie owoców i obrazy Prowansji, jakie przywołują. Za zaskoczenie nutą imbiru, który pięknie spina całość i za szlachetny, kojący aromat. Za nieustającą chęć powrotu do nich oraz za to, że nie pozwalają o sobie zapomnieć.

SKŁADNIKI: figi, cukier trzcinowy, cytryna, imbir, płatki róży Centifolia.

Przygotowano z 70g owoców na 100g produktu.

Całkowita zawartość cukru: 55g w 100g gotowego produktu.

Konfitury w 100% bio - wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Potwierdzone przez Alpes contrôle, FR-BIO-15 oraz znakiem certyfikacyjnym Unii Europejskiej.

Waga netto: 240g (lub 115g - zobacz tutaj).

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl