PASTA-KREM DO PIECZYWA I POTRAW - KASZTAN I BOROWIK PIECZONY 110g
Poznaj produkt
Wyśmienite, wykonane w sposób rzemieślniczy z naturalnych składników - to marzenie poszukujących dobrych i zdrowych past kanapkowych. Wyrafinowane, z unikalną kompozycją smakową, delikatne, o aksamitnej teksturze, zrównoważonym smaku i harmonijnym aromacie - to pragnienie wymagających smakoszy, poszukujących tych idealnych.
Przedstawiamy pastę do smarowania z kasztanów i pieczonych borowików. Jest idealna!
To wykwintny, francuski krem opracowany przez Nicolas Bigand - specjalistę od smarowideł i sosów. Doskonała kompozycja smakowa z kasztanów i grzybów w połączeniu z idealnie gładką, gęstą teksturą i intensywnym aromatem czynią z niej wyborny krem, o którym można powiedzieć: tak właśnie smakuje najlepszy...
Smaki pięknie się uzupełniają. Borowik jest obecny, delikatna słodycz kasztanów wzmocniona karmelizowaną cebulą miesza się z subtelną nutą różowego czosnku z Tarn, oliwą z orzechów laskowych oraz mlekiem z migdałów. Sól szara z Millac z odrobiną dzikiego pieprzu z Madagaskaru, pięknie spinają całość. Harmonia smaków jest zaskakująca. Czuć w nich naturalność i jakość składników. Nie znajdziemy w nim konserwantów, zagęszczaczy, barwników, glutenu czy sztucznych aromatów.
Nie tylko do pieczywa...
Ten oryginalny, lekko słodki krem wegetariański wykorzystamy nie tylko do chleba czy tostów, ale również do dań wytrawnych i przystawek w ulubionych wersjach. Idealnie wkomponuje się w smak drobiu. Będzie wiernym towarzyszem polędwiczek, pieczeni i opiekanych ziemniaków. Świetnie też wypadnie jako dip do paluchów z ciasta francuskiego lub chrupiących grissini. I doskonale, gdy zanurzymy łyżeczkę w słoiku…
Składniki: Kasztany 32,0%, mleko z migdałów, olej rzepakowy, słodka cebula, borowik suszony, oliwa z orzechów laskowych, cytryna, czosnek różowy z Tarn, szara sól z Millac, dziki pieprz z Madagaskaru.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga netto: 110g