SYROP Z PIEPRZU TASMAŃSKIEGO – NATURA WE FLAKONIE 250 ml

Rzadki, wyjątkowy syrop z pieprzu tasmańskiego zaskakuje aromatem i smakiem. Ma przepiękny zapach przypominający mirt, z nutami drzewnymi, herbatą, jałowcem, odrobiną goździka, liścia laurowego i gałki muszkatołowej. Jego pieprzny smak łagodzi słodycz syropu. To must have w Twojej kuchni. Zdrowy i całkowicie rzemieślniczy, bez aromatów, nawet tych naturalnych. Stworzony przez prawdziwego alchemika z Francji.
Więcej...
Wysyłka w: 24 godziny
RILLETTES Z PULARDY Z CZARNĄ TRUFLĄ

Rillettes - to w kuchni francuskiej mięsne smarowidło do pieczywa. Delikatne, z soczystm mięsem o wyrazistym smaku i apetycznym aromacie. Z konfitowanej pulardy francuskiej z dodatkiem czarnej trufli będzie wyborną przystawką, nawet na wyjątkowe przyjęcia. Produkt nagrodzony w Paryżu prestiżową nagrodą Prix Epicures 2018.
Wysyłka w: 24 godziny
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I ŚWIEŻEGO IMBIRU Z PERU

Unikalna kreacja japońsko-francuskich cukierników o gęstej teksturze chrupiącej praliny i świeżości imbiru wplecionej w delikatny smak migdałów. Subtelna i wyrazista zarazem. Zaskakująca i wielozadaniowa.
Wysyłka w: 24 godziny
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I JAPOŃSKIEJ HERBATY MATCHA

Migdały z ekologicznych upraw Prowansji, zielona herbata matcha grand cru Uji z organicznych plantacji Japonii, cukier trzcinowy nierafinowany z Brazylii...
To niezwykła kompozycja smakowa. Wyrafinowana, oryginalna i absolutnie doskonała. 100% bio.
Prix Epicures Or 2018 - nagroda zdobyta w Paryżu za najlepszy produkt roku w swej kategorii.
Wysyłka w: 24 godziny
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I CZARNEGO SEZAMU

Smaki Francji i Japonii. Prażone migdały z Prowansji połączone z czarnym sezamem i karmelizowanym cukrem trzcinowym blond o waniliowej nucie czyli typowo japoński smak oparty na francuskich składnikach cukierniczych. Niecodzienna pralina, która zadowoli nie tylko amatorów pasty z czarnego sezamu, ciekawych nowych interpretacji japońskiego klasyka. 100% bio.
Wysyłka w: 24 godziny
PASTA Z CZARNEJ TRUFLI LETNIEJ 73% 50g

Wykwintna pasta z czarnej trufli letniej to aż 73% trufli i 8% soku z tego ekskluzywnego przysmaku. Nie zawiera innych gatunków grzybów i jest świetną alternatywą dla świeżej trufli. Ma bardzo intensywny aromat i głęboki smak. Już niewielka ilość wystarczy, aby postawić na stół wyborną przystawkę lub eleganckie danie i cieszyć się smakiem luksusu.
Więcej...
KRUCHE CIASTECZKA FRANCUSKIE CRÊPES DENTELLE

Lubimy je za finezję i wyrafinowanie, za kruchość oraz lekkość nie mające sobie równych, za delikatność smaku masła i karmelu...
"To najprawdopodobniej najbardziej finezyjne ciastka świata..."
Wysyłka w: 24 godziny
KREM Z CZEKOLADY VALRHONA I ORZECHÓW LASKOWYCH Z WŁOCH (PROMO)

Miłośnicy czekoladowo-orzechowych kremów w końcu będą zachwyceni! Delikatny, lekki i niezwykle aksamitny. Wykonany w sposób rzemieślniczy i wyłącznie ze składników wysokiej jakości: orzechów laskowych z Włoch oraz cenionej przez mistrzów cukiernictwa francuskiej czekolady VALRHONA. Zdrowa przyjemność, której nie można się oprzeć. Zjesz bez poczucia winy. I poczujesz różnicę!
*PROMOCJA
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z FIG PROWANSALSKICH I PŁATKÓW RÓŻY Z GRASSE 115g

Wyjątkowe połączenie prawdziwych smaków Prowansji z subtelną nutą imbiru zachowanych w oryginalnej kreacji pary japońskich cukierników. Piękne i niepowtarzalne, o zniewalającym aromacie. Dla lubiących smakować zmysłami.
Prix Epicures Or 2019 - nagroda zdobyta w Paryżu za najlepsze konfitury roku. Smaki Francji i Japonii. 100% bio.
Wysyłka w: 24 godziny
FOIE GRAS Z KACZKI MULARD W CAŁOŚCI - 200g

Całe, ugotowane wątróbki z kaczek mulard, najlepszych do sporządzania foie gras - symbolu wytworności gastronomii francuskiej. Producent - Maison Dupérier - uznany wytwórca z regionu Sud-Ouest z długimi tradycjami rodzinnymi, gdzie od pokoleń stawia się na jakość i autentyczność.
Delikatne i aksamitne. Serwować z szampanem lub winami typu Sauternes, Loupiac, Montbazillac...
Wysyłka w: 24 godziny