PURÉE Z SUDACHI - KRÓLOWEJ JAPOŃSKICH CYTRYN
Mało znana w Europie, choć królowa na Wyspach Japońskich. Oto cytryna sudachi, purée z sudachi - naturalne, kwaśno-słodkie, o zrównoważonym smaku. Intrygujące i uniwersalne. Raz jest kucharzem, raz cukiernikiem, może być nawet... barmanem.
53,50 zł
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I ŚWIEŻEGO IMBIRU Z PERU
Unikalna kreacja japońsko-francuskich cukierników o gęstej teksturze chrupiącej praliny i świeżości imbiru wplecionej w delikatny smak migdałów. Subtelna i wyrazista zarazem. Zaskakująca i wielozadaniowa.
42,00 zł
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I JAPOŃSKIEJ HERBATY MATCHA
Migdały z ekologicznych upraw Prowansji, zielona herbata matcha grand cru Uji z organicznych plantacji Japonii, cukier trzcinowy nierafinowany z Brazylii...
To niezwykła kompozycja smakowa. Wyrafinowana, oryginalna i absolutnie doskonała. 100% bio.
Prix Epicures Or 2018 - nagroda zdobyta w Paryżu za najlepszy produkt roku w swej kategorii.
46,00 zł
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I CZARNEGO SEZAMU
Smaki Francji i Japonii. Prażone migdały z Prowansji połączone z czarnym sezamem i karmelizowanym cukrem trzcinowym blond o waniliowej nucie czyli typowo japoński smak oparty na francuskich składnikach cukierniczych. Niecodzienna pralina, która zadowoli nie tylko amatorów pasty z czarnego sezamu, ciekawych nowych interpretacji japońskiego klasyka. 100% bio.
42,00 zł
PÂTES DE FRUITS - NATURALNY SMAK SOCZYSTYCH OWOCÓW 200g
Kultowe galaretki owocowe w cukrze wykonane ręcznie w pracowni cukierników we francuskiej Prowansji. Naturalne, z miąższu owoców. Tylko wykorzystanie pulpy może zapewnić tak wyrazisty smak oraz aromat i kolor wierne owocom. Zdrowe słodycze, w których natura nie przestaje chwalić się swoimi smakami.
Poziomka, czarna porzeczka, pigwa, mirabelka, zielone jabłko.
Oferta limitowana.
61,00 zł
Cena regularna:
64,00 zł
NUGAT Z MIGDAŁEM I PISTACJĄ Z MIODEM LAWENDOWYM
To jeden z najbardziej rozpoznawalnych specjałów francuskiej Prowansji. Wykonany w sposób rzemieślniczy przez manufakturę Manon, rozpieszcza amatorów jej nugatu od 1951 roku. Delikatny, naturalny, z lawendowym miodem z pól prowansalskich…
27,00 zł
MOMO3CHOCS - SZOKUJĄCA MIESZANKA SMAKÓW 80g
Karmelizowane migdały z Prowansji oblane peruwiańską czekoladą z ziaren kakao Criollo z płatkami skrystalizowanego imbiru z Peru – to mieszanka szlachetnych składników i wyrafinowanych smaków.
Prix Epicures Bronze 2020 w Paryżu.
Niecodzienne wrażenia, jeśli damy szansę naszym kubkom smakowym, żeby odebrały te smaki jednocześnie...
Wysyłka w: 24 godziny
KRUCHE CIASTECZKA FRANCUSKIE CRÊPES DENTELLE
Lubimy je za finezję i wyrafinowanie, za kruchość oraz lekkość nie mające sobie równych, za delikatność smaku masła i karmelu...
"To najprawdopodobniej najbardziej finezyjne ciastka świata..."
21,00 zł
Cena regularna:
25,00 zł
KREM Z KASZTANÓW Z ARDÈCHE – SŁODKIE CO NIECO W TUBCE
W tej eleganckiej tubce mieści się pyszny, aksamitny krem z kasztanów z Ardèche, z południa Francji. Całkowicie naturalny, o bardzo prostym składzie, z dodatkiem świeżej wanilii Bourbon w laskach...
Aktualnie dostępna konfitura z kasztanów z Ardèche AOP w słoiku 360g - klik.
14,50 zł
KREM Z CZEKOLADY VALRHONA I ORZECHÓW LASKOWYCH Z WŁOCH
Miłośnicy czekoladowo-orzechowych kremów w końcu będą zachwyceni! Delikatny, lekki i niezwykle aksamitny. Wykonany w sposób rzemieślniczy i wyłącznie ze składników wysokiej jakości: orzechów laskowych z Włoch oraz cenionej przez mistrzów cukiernictwa francuskiej czekolady VALRHONA. Zdrowa przyjemność, której nie można się oprzeć. Zjesz bez poczucia winy. I poczujesz różnicę!
Wysyłka w: 24 godziny