PARMIGIANO REGGIANO - PARMEZAN STARZONY 4 LATA - 300/302g
Poznaj produkt
Prawdziwy, włoski Parmigiano Reggiano oznakowany DOP potwierdzającym autentyczność pochodzenia i tradycyjny sposób wytwarzania. Posiada znak kontroli “Parmigiano Reggiano Consorzio”.
To niezwykłe „stravecchione” - parmezan dojrzewający 4 lata. Rzadki i szlachetny, o intrygującym smaku, intensywnym, dojrzałym zapachu i doskonałej kruchości.
Pochodzi z rodzinnej farmy Bonati nieopodal Parmy, gdzie Parmigiano - od hodowli krów począwszy, po piękne kręgi aromatycznego parmezanu, wytwarza się od czterech pokoleń. Opanowana do perfekcji sztuka starzenia sera pozwala im uzyskać wyjątkowy smak, w którym szlachetna orzechowo-korzenna pikantność wtapia się w harmonijne nuty owocowe i zapach siana z pól regionu Emilia-Romania.
Idealny jako przystawka do win strukturalnych, doskonały do serwowania na desce serów lub, po rozkruszeniu, jako dodatek do makaronów, klusek, pizzy, zup czy sałat. Niezastąpiony do sporządzenia aromatycznego pesto i risotto. Wyśmienity we francuskim sosie Mornay z beszamelem.
Parmigiano Reggiano Consorzio DOP
SKŁADNIKI: mleko krowie, sól, podpuszczka.
Produkt zapakowany próżniowo. Przechowywać w temperaturze 4-8°C. Wyjąć z lodówki na 30 minut do godziny przed spożyciem.
Waga netto: 300g/302g (zobacz też: 312g-klik, 320g-klik, 328g-klik).