SYROP Z PIEPRZU TASMAŃSKIEGO - NATURA WE FLAKONIE 250 ml
Poznaj produkt
Wyjątkowy syrop z pieprzu tasmańskiego zaskakuje aromatem i niespotykanym smakiem. Ma przepiękny zapach przypominający mirt z nutami drzewnymi, herbatą, jałowcem, odrobiną goździka, liścia laurowego i gałki muszkatołowej. Jego pieprzny smak łagodzi słodycz syropu. To must have w Twojej kuchni. Zdrowy, wykonany ręcznie z najwyższej jakości składników, bez aromatów, nawet tych naturalnych. Stworzony przez utalentowanego alchemika z Francji.
Nie przez przypadek nazwał się l'Alchimiste. Od zawsze był przekonany, że bogatą w zapachy i smaki naturę można zamknąć we flakonie. Od blisko 20 lat Marc Chenue sublimuje w kadziach kwiaty, owoce, przyprawy i rośliny, które studiuje, od kiedy pamięta. Jest artisant siropier - rzemieślnikiem specjalizującym się w produkcji syropów. Nazywają go czarodziejem, bo jego flakony są pełne magii, oryginalnych, pięknie skomponowanych nut smakowych i wprawiających w zachwyt zapachów. Jako jedyny we Francji posiada też swój bar z syropami.
Wyjątkowa jakość i receptura
Syropy wytwarzane są w sposób rzemieślniczy z przeznaczeniem takiej ilości czasu, aby z każdego surowca wydobyć maksimum smaku. Alchemik współpracuje z lokalnymi producentami. A i sam, nierzadko, szuka po całej Francji tego, co może mu jeszcze zaproponować natura. Rygorystycznie dobierając składniki, pracuje wyłącznie ze świeżym lub suchym surowcem najwyższej jakości. I odmawia używania aromatów, nawet tych naturalnych. Nie znajdziemy w nich oczywiście sztucznych barwników, konserwantów, ani syropu glukozowo-fruktozowego.
To syropy dla smakoszy. Zdumiewają aromatem i subtelnością połączeń smakowych. Czuć w nich naturalność składników: owoc jest tu czystym owocem, kwiat jest prawdziwy, a rośliny i przyprawy autentyczne. Nie ma w nich nadmiernej ilości cukru. Ani najmniejszego podobieństwa do syropów przemysłowych.
Przedstawiamy ekskluzywny syrop z pieprzu tasmańskiego ...
Ciekawi oryginalnym smakiem, kusi niebywałym aromatem i zachęca do wykorzystania w kuchni. Będzie doskonały do aromatyzowania dań i napojów czy sporządzania wyjątkowych sosów i marynat. Idealnie skomponuje się ze wszystkimi rodzajami mięs. Wybornie będzie smakował z dobrym stekiem wołowym i z dziczyzną. Zaskakujące połączenia smakowe stworzy z owocami morza i serami. Świetnie też wypadnie w sosach do sałat i sałatek lub jako dodatek do verrines. Sprawdzi się nawet w deserach i sałatkach owocowych. Z truskawką stworzy małżeństwo doskonałe. Podobnie jak z gruszką, która wyniesie każde danie na zupełnie inny poziom. Herbata z pieprzem tasmańskim wcale nie będzie za ostra, a dodany do drinków i koktajli stworzy niecodzienny apéritif, którym zaskoczymy nasze kubki smakowe.
Sugestie Alchemika: czerwone mięso (wołowina, dziczyzna), foie gras, krewetki (gambas), kozi ser, sałatki owocowe (truskawka, mango, ananas), gorące napoje (herbata, napar z hibiskusa)…
Składniki: cukier, woda z Chevreuse, pieprz tasmański, sok z cytryny.
Bez naturalnych ani sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga netto: 250 ml (szklana butelka)