JAPOŃSKI MAKARON UDON Z CZARNYM SEZAMEM 200g
Poznaj produkt
Autentyczny japoński makaron udon wyciągany ręcznie z dodatkiem całych ziaren prażonego czarnego sezamu oraz mączki sezamowej. Prawdziwy smak kuchni japońskiej na co dzień i od święta od prestiżowego Nouchi Seimen.
Udon to tradycyjny makaron z Kraju Kwitnącej Wiśni wytwarzany z mąki pszennej. Nouchi Seiman z Shimabara w prefekturze Nagasaki produkuje makarony metodami tradycyjnymi od trzech pokoleń. Ten, skrywa w sobie wyraźny smak czarnego sezamu, co sprawia, że delikatne ciasto udonu rozpływa się w sezamowych nutach. Udon „nakrapiany” wyjątkowo też prezentuje się na talerzu. To makaron wysokogatunkowy, wykonany z dbałością o jakość składników.
Udon, z czym podawać?
Makaron udon można przygotować na wiele sposobów. Może być serwowany na zimno z dodatkiem sosów lub na ciepło z kurczakiem, wołowiną, kaczką, tofu, smażonymi warzywami, rybą czy z owocami morza. Doskonale smakuje zalany ciepłym bulionem rybnym dashi, ze startym imbirem i posiekanym szczypiorem z dymki. Jako samodzielne danie udon z sezamem świetnie komponuje się z olejem z prażonego sezamu – klik.
Czas gotowania: 10 min we wrzątku, przelać zimną wodą, żeby przerwać gotowanie. Nie rozgotowywać.
POLECAMY także wysokogatunkowy japoński makaron somen z imbirem - klik.
SKŁADNIKI: mąka pszenna, sezam prażony 4%, sól, mączka sezamowa, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana
Składniki alergenne: pszenica, sezam.
Pochodzenie: Japonia, Nagasaki – Shimabara.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła.
Waga netto: 200g