KARMELKI FRANCUSKIE Z MIGDAŁAMI I ORZECHAMI LASKOWYMI

Dostępność: na wyczerpaniu
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 36,50 zł 36.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Poznaj produkt

Naturalne, słone karmelki z Bretanii o orzechowo-migdałowym smaku. Wypracowane z pasją przez parę bretońskich rękodzielników i wykonane metodami tradycyjnymi przy użyciu składników najwyższej jakości. Poczujesz w nich szlachetność masła z manufaktury Bordier z subtelną nutą zbieranej ręcznie rzadkiej soli perłowej. Delikatne i bardzo przyjemne. Dla smakoszy, nie tylko tych najmłodszych...

Nicolas i Caroline Hubert - poznaj ich bliżej tutaj - specjalizują się, między innymi, w produkcji słonego karmelu. Należą do tych rękodzielników, dla których jakość wytwarzania i używanych składników stanowią esencję ich pracy. Podczas domowego procesu produkcyjnego sami przygotowują karmel, ręcznie kroją go na kawałki i pakują, jeden po drugim, w starej maszynie do pakowania, dzięki czemu mogą to robić na zimno, aby cukierki nie zmieniły smaku w zetknięciu z opakowaniem.

Do produkcji używają wyłącznie składników z najwyższej półki. Tak w swych wybornych kremach czekoladowych - klik, jak w uwielbianych przez wszystkich przysmakach ze słonego karmelu. Karmelki z migdałami i orzechami laskowymi powstały na bazie prestiżowego masła Bordier solonego rzadką solą nacre de sel.

Z masłem Bordier…

Zwane jest we Francji masłem szefów kuchni z gwiazdkami Michelina. Powstaje w bretońskiej manufakturze Jean-Yves Bordiera, który stosuje dawne techniki wytwarzania masła, wykorzystując mleko z wybranych gospodarstw z Bretanii i Normandii. Słynie z niepowtarzalnego smaku i jakości, dzięki którym karmelki, w swej istocie proste cukierki, zyskują tę wyjątkowość.

... solonym rzadką solą nacre de sel

Półsłone masło Bordier zawiera sól perłową nacre de sel  pochodzącą z salin Millac (Loire-Atlantique). To bardzo ceniony ze względu na swoją rzadkość rodzaj prestiżowej soli fleur de sel. Obie powstają w procesie naturalnego odparowywania wody morskiej w basenach solankowych dzięki współdziałaniu promieni słonecznych i wiatru. Są zbierane ręcznie i wyłącznie z powierzchni wody. Fleur de sel to działanie wiatru ze wschodu. Wiatr zachodni, który tworzy nacre, buduje kryształki większe, bardzo geometryczne i kruche, z różowymi refleksami masy perłowej. 

 Lubimy je za to, że cudownie rozpływają się w ustach uwalniając pełny, kremowy smak delikatnie solonej słodyczy. Za przyjemność rozgryzania w finale drobinek orzechów i migdałów, które idealnie wtapiają się w smak karmelu. Za wysoką jakość składników i za to, że pozwalają odkryć na nowo autentyczność słodyczy z dzieciństwa. Oraz za prostą, dziecięcą radość z małych kęsów przyjemności...

Tym, którzy nie mogą spożywać orzechów, polecamy karmelki z wanilią z Madagaskaru - klik

SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, masło półsłone Bordier (19,05%), śmietana (stabilizator: karagen - naturalna substancja z alg morskich), orzechy laskowe - 3%, migdały - 3%, sól: nacre de sel de Millac. Może zawierać śladowe ilości sezamu.

Waga netto: 130g

Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl